Het leven is een feestje

"Het leven is een feestje. Hang zelf de slingers op”. Is het spreekwoord wat een mij geliefd persoon me een aantal jaar geleden op attendeerde. Dat doe ik. Alleen ditmaal met ijs. En wel voor Ice4life. De ijstriathlon die eind januari plaats vindt in Oostenrijk. En waar ik aan mee doe. Om de missies Leefstijlgeneeskunde en Leefstijlbewustzijn Koudetraining aandacht te geven. Zoveel als mogelijk mensen in het ijs en in het koude water. Op een verantwoorde en juiste manier. Waarom? Simpel weg om de slingers zelf op te kunnen hangen. In dit geval in het ijs.

Als je in slechter weer verkeerd in je leven. Zowel lichamelijk als mentaal. Want deze zijn niet gescheiden. Dagelijks zeg ik in mijn spreekkamer: “lichaam en geest zijn 1 en zijn een geheel met de buiten wereld. De een heeft invloed op de ander. En andersom. Heb je bijvoorbeeld pijn in je vinger, denkt je geest, “Auw”. Heb je verdriet, kan je dit voelen in je maag en stromen de tranen uit je ogen. Als je schrikt, hou je de adem in. Heb je te veel werkdruk of heb je een zieke ouder zal dit invloed hebben op jou. En hoe jij in je vel zit zal invloed hebben op je omgeving.”

Of gewoon zomaar, om je gezondheid een opfris beurt te geven voordat je ziek bent.

Hoe blijf je als mens “staande” en kan je alles wat er is dragen?! Door liefst dagelijks even die slingers op te hangen. Even niets, plezier, ontspannen. Goed voor wel en wee. Voor eenieder zullen die slingers een andere kleur hebben of er wellicht anders uit zien.

5 jaar dagelijks de zee in gaan en/of koud af te douchen. Danwel het ijsbad in te stappen, mensen de zee in te begeleiden of in het ijsbad. Te sporten, dansen, gezond eten en te verbinden met de bijzondere mensen om me heen thuis of op mijn werk zijn de slingers die ik dagelijks op hang.

Nu vandaag dus in het ijs waarin ik voor Ice4Life een grote groep enthousiastelingen het ijs in mag begeleiden in het Koudeseminaar. Dankbaar voor hun steun om deze missies mede uit te dragen..