Ijskoud diep gaan voor een ander!

Ik doe mee aan Ice4Life!

Ik heb besloten om Ijskoud diep te gaan voor een ander!
Dat ga ik 25 januari 2020 in Oostenrijk doen middels koudetraining en bewust adem halen. Ik ga in de koude een uur schaars gekleed lopen, een uur fietsen om te eindigen met een dip in het ijswater. Ik stap daarbij buiten mijn eigen comfortzone en zoek daarvoor en voor de stichting Ice4Life steun. Mark Bos, journalist en oprichter van stichting Ice4Life overleed op 49 jarige leeftijd aan prostaatkanker na een 3 jaar durende zoektocht naar genezing. Hij maakte 2 documentaires, Retour Hemel I en II en heeft deze zoektocht verfilmd. Hij ontmoette Wim Hof en merkte dat de koudetraining hem een tijd een betere kwaliteit van leven bracht. Hij wilde de kankerwereld 'kietelen' en veranderen en pleitte voor meer individuele aandacht voor patiënten en geen behandelingen puur op basis van statistieken. Maar ook de complementaire en reguliere zorg wilde hij dichter bij elkaar brengen. Zijn missie wordt nu voortgezet en uitgedragen door de stichting Ice4Life die nu voor de 5e keer een ijstriatlon in het buitenland organiseert.
Ik zwem als huisarts nu bijna 5 jaar in de koude zee en met mijn opleiding integrale Leefstijlgeneeskunde zie ik onze missies samen komen. Integrale Leefstijlgeneeskunde heeft nu al een plek en zal steeds een grotere plek krijgen binnen de toekomst van de gezondheidszorg. Niet alleen binnen de preventie van ziektes, ook als men al ziek is, is een gezonde leefstijl belangrijk.
Het lijkt mij perfect als een (huis)arts kan putten uit alle wetenschappelijk op de mens toe gesneden en bewezen mogelijkheden in zijn advies. Om daarmee een bijdrage te leveren aan het vergroten van de kwaliteit van leven.
Door mee te doen aan deze ijs triatlon en geld in te zamelen voor Ice4Life hoop ik nog meer mensen te kunnen inspireren om de kracht van koude en adem te ervaren. Een reset voor een gezonder en energieker leven wat ik eenieder gun!
Voor meer achtergrond over Ice4Life kan je kijken op: https://ice4life.org/
Je kan mij steunen en daarmee Ice4Life helpen door een donatie te doen, via de volgende link: https://www.bunq.me/ice4life/0/iksponsormoniquetjonatsien
Je kan zelf een bedrag invullen.
Alvast eenieder hartelijke dank voor de steun.