Adem is leven

Transformational Breath, hoe leg je in woorden uit wat het is?

We leren dit tijdens de opleiding tot Transformational Breath (TB) ademcoach.

De woorden.

Echter, de woorden kunnen niet vatten wat het doet en wat er gebeurd tijdens een ademsessie.

De ademopleiding duurt een aantal jaar en heeft me al op meerdere plekken in de wereld gebracht. Ierland, Koeweit, Italië.

Dit om ook van de founder, Judith Kravitz te leren. Intussen ook mijn reislust voedend. Zij leidt al meer dan 30 jaar over de hele wereld mensen op tot TB ademcoach.

Na re-birthing is TB nu 1 van de meest toegepaste ademtechnieken in de wereld.

Er zijn veel afgeleiden ontstaan, ook wel verbonden ademtechnieken genoemd.

Adem is leven.

De adem brengt je tijdens een ademsessie wat je op dit moment nodig hebt in je leven. Het is voor mij hetzelfde als uitleggen wat liefde is.

Liefde is verbinding.

Te voelen en te ervaren.

Het uitgaan van een liefdevolle intentie.

Het geheim achter een mooi schilderij.

Liefde is voor mij net zo’n abstract begrip als de adem.

“Adem is Qi (ook wel ch'i, chi, ki of gi) is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles wat bestaat” zegt Wikipedia.

In de Oosterse filosofie is Prana een woord voor levensadem of levensenergie.

Voor ik na 1,5 jaar de zee in gaan aansloot bij een Wim Hof weekend in Polen bij Kasper van der Meulen wist ik ook niet wat de kracht van de ademhaling is. Dat deze er is kan ik nu wel vertellen!

Ik heb het zelf mogen ervaren.

Eerst was daar de passie voor het schilderen. Alwaar schilderen het leven zien is. Daarna volgde de kou wat het voelen in mijn leven terug bracht.

Toen de aantrekkingskracht van de adem wat mij de verbinding met mezelf, de anderen om me heen en met alles om ons heen, als de natuur en het universum bracht.

Adem of een ademsessie is niet goed in woorden uit te leggen is mijn conclusie als ik na de ademsessie vaak mijn eigen woorden terug hoor: “door het te ervaren begrijp ik nú wat je bedoelt!”